EĞİTİM-BİR-SEN ADANA ŞUBESİ'NDEN YENİ EĞİTİM DÖNEMİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması vesilesiyle 17. Basın Buluşması’nı gerçekleştirdi. Başkan Sarıgeçili, eğitim çalışanlarının sorunlarını ve yeni dönemde atılması gereken adımları ele aldı.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi'nden Yeni Eğitim Dönemine İlişkin Önemli Açıklamalar

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi 17. Basın Buluşmasını Adana Öğretmenevi’nde gerçekleştirdi. 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması ve şube yönetiminde yaşanan değişiklik nedeniyle düzenlenen toplantıya, Eğitim-Bir-Sen Adana Şube yönetimi, ilçe başkanları ve çok sayıda basın mensubu katıldı. 2024-2025 eğitim-öğretim döneminin tüm öğrencilere ve eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını dileyen Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, eğitim gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Şube yönetiminde yaşanan değişikliğin kırgınlık ya da küskünlükten kaynaklanmadığını vurgulayan Sarıgeçili, Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi olarak ilkeli sendikacılık mücadelelerini daha güçlü bir şekilde sürdüreceklerini belirtti.

Eğitim Çalışanları Yeni Döneme Sorunlarla Başlıyor

Eğitim çalışanlarının yeni döneme de sorunlarla başladığını ifade eden Başkan Sarıgeçili, alım gücünün artırılması, 20 bin öğretmen atama sürecindeki belirsizliğin giderilmesi ve mülakat uygulamasının kaldırılması gibi önemli konulara değindi. Ayrıca, öğretmen açığının kapatılması, sözleşmeli ve ücretli öğretmenliğin son bulması gerektiğini vurguladı. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun içeriğinin iyileştirilmesi ve eğitim yöneticiliğinin profesyonel bir meslek haline getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Okullardaki Güvenlik Sorunları Giderilmelidir

Sarıgeçili, depremlerin yarattığı sorunların çözülmesi gerektiğine değinerek okullardaki güvenlik ve temizlik sorunlarının da ele alınmasını istedi. Güvenlik önlemlerinin artırılması ve okul yönetimlerinin ihtiyaçlarının karşılanması için daha fazla bütçe talep etti. Sarıgeçili, belediyelerden öğrenci sayısına göre bütçe ayrılmasını önererek okulların kendi imkanlarıyla güvenlik ve temizlik sorunlarını çözebileceğini belirtti.

İşgücü Uygulama Programı Yetersiz Kalıyor

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, okullardaki temizlik ve güvenlik hizmetlerinin eksik olduğunu belirterek, kadrolu yardımcı personel ihtiyacının karşılanamadığını söyledi. İŞKUR’un İşgücü Uygulama Programı'nın bu sorunlara kalıcı bir çözüm sunmadığını ifade etti ve eğitim ortamının sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için yeterli sayıda personelin görevlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Okul Kantinlerinde Boykot Ürünlerine Yer Verilmemeli

Sarıgeçili, okul kantinlerinde İsrail ya da İsrail’e destek veren firmaların ürünlerinin satılmaması gerektiğini savundu. Yerli ürünlere öncelik verilmesinin milli ekonomiye katkı sağlayacağını belirten Sarıgeçili, Gazze katliamına destek veren ürünlerin satışının yasaklanmasını talep etti.

Toplantı, basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi'nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, Şube Sekreteri Süleyman Samsa, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Turgut Karasar, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Erdoğan, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Umut Gül, Hukuk ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kemal Kara, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Güven Güvener.

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ