İZMİR ENTERNASYONAL FUARI 93. KEZ KAPILARINI AÇIYOR: TEKNOLOJİ ANA TEMA

İstanbul'un onur konuğu olduğu İzmir Enternasyonal Fuarı, 1 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor.

İzmir Enternasyonal Fuarı 93. Kez Kapılarını Açıyor: Teknoloji Ana Tema

 İzmir'in göz bebeği organizasyonlarından İzmir Enternasyonal Fuarı, bugün 93. kez kapılarını açıyor. Şehirdeki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarıyla çakışmaması için resmi açılışını yarın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in yapacağı fuarda, bu yılki onur konuğu il İstanbul olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da açılışa katılması bekleniyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın “iki bayram arasında yapacağız” dediği fuar, 9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü’nde Haluk Levent konseriyle kapanacak. Fuarı bu yıl 1 milyonun üzerinde katılımcının ziyaret etmesi bekleniyor.

 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ana teması teknoloji olacak. Teknolojik ürünler üreten firmalar, kendilerine tahsis edilen özel alanda ürün ve hizmetlerini tanıtacak. Atlas Pavyonu’nda oluşturulan Dijital Deneyim ve Sergi Alanı’nda ise ziyaretçiler, yapay zekâ ile 3D animasyonları, VR gözlükle deneyimleyecekleri spor aktivitelerini, artırılmış gerçeklik duvarını, dijital interaktif ebru sanatını ve Türkiye’de tek olan Uzay Kampı’nın sanal gerçeklik gözlüğüyle Ay’da yürüyüş deneyimini tecrübe etme şansı bulacaklar.

 İzmir Enternasyonal Fuarı’nın olmazsa olmazı Çim Konserleri’nde ise bu yıl da çok önemli isimler sahne alacak. Mert Demir ile başlayacak konserler serisinde Teoman, Volkan Konak, Hande Yener gibi isimler sahne alacak. Alternatif Sahne’de ise Pera, Melis Fis, Anıl Piyancı gibi genç sanatçılar performanslarını sergileyecek.

 Tech Talks söyleşileri ise İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde 01-07 Eylül tarihlerinde düzenlenecek. Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan, Okan Bayülgen gibi önemli isimlerin katılacağı etkinlikler ücretsiz olacak. Detaylı bilgi için https://ief.izfas.com.tr/etkinlikler-tum-etkinlikler-tr sayfası ziyaret edilebilir.

İZMİR (UHA) - CEVDET LAÇİNKAYA

BELEDİYELER

EKONOMİ