HATAY VALİLİĞİ VE AFAD’A ANTAKYA’DA TEPKİLER SÜRÜYOR

Antakya’da bir türlü bitmeyen belirsizlik vatandaşın mağduriyetlerinin üstüne mağduriyet yaratılması her gün ne ile karşılaşacaklarını bilmeden vatandaşlar takınılan tavır ve tutumlardan dolayı başta Hatay Valiliği ve Afad a tepkili ve şikayetçi

HATAY VALİLİĞİ VE AFAD’A ANTAKYA’DA TEPKİLER SÜRÜYOR

6 Şubat depremleri sonrası büyük yıkım yaşayan Hatay'da, depremzedelere zorluk çıkartılmaya devam ediliyor.

Hatay Valiliği ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Antakya'ya bağlı Kuzeytepe Mahallesi'nde depremden sonra kurulan Örnek Evler Yaşam Köyü'nde yaşayan kişilerden yedi gün içerisinde 'evlerini (tiny house)' boşaltmalarını istedi. Depremzedelerin yaşam alanlarından çıkartılmasının gerekçesi, bölgedeki “yol çalışması Birçok gönüllünün emeği boşa gitti"
Örnek Evler Yaşam Köyü Proje Gönüllüsü Nur Kızıltaş, Örnek Evler Yaşam Köyü'nü deprem sonrası altı ay boyunca birçok gönüllünün katılımıyla tamamladıklarını, depremzedelere teslim edilmesi vaadiyle de proje yöneticilerine bıraktıklarını söyledi.

Depremzedelere daha önce 5+2 yıl bu köyde kalabileceklerinin söylendiğini belirten Kızıltaş “Ancak şimdi insanlar ani bir kararla evlerinden çıkarılıyor ve köy boşaltılıyor" diye konuştu.

Kızıltaş, konunun daha önce Mart ayında gündeme geldiğini, Mayıs ayında herkese tebligat gönderildiğini, son olarak da 24 Temmuz’da yaşam alanından çıkmalarının istendiği bilgisini verdi: 

Daha iyi bir yol bulunamaz mıydı?”
Kızıltaş ayrıca, Örnek Evler'in geleceğine dair belirsizliğin sürdüğünü anlattı. Evlerin AFAD tarafından depolara kaldırılacağını duyduklarını ancak bu süreçte ne yapılacağına dair net bir bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti. Ayrıca "Bu evler ne olacak? Depo yerine başka bir araziye taşınabilir miydi? Depremzedelerin mağduriyetini gidermek için daha iyi bir yol bulunabilir miydi?" sorularını sordu.

HATAY (UHA) - ERKAN KARATAŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ