BİNGÖL’DE DEPREM SONRASI AĞIR HASARLI EVLER İÇİN ACİL ÖNLEMLER GEREKİYOR!

Bingöl İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Emre Bulşu, evlerinde ciddi hasar gören vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Bingöl’de Deprem Sonrası Ağır Hasarlı Evler İçin Acil Önlemler Gerekiyor!

Bingöl’de yaşanan depremlerin ardından hasar tespit çalışmaları ve itiraz süreci hakkında açıklamada bulunan Bulşu, “6 Şubat 2023 tarihindeki depremler, Bingöl İli dahil birçok ilde etkili olmuştur. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma gruplarına İnşaat Mühendisleri Odası da dahil olmuş ve ön hasar tespit çalışmaları tamamlanmıştır. Bu çalışmaların sonucunda Bingöl, AFAD Başkanlığı tarafından Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak kabul edilmiştir” dedi.

Bunun üzerine, 7269 sayılı yasaya göre, Bingöl’deki tüm kaymakamlıkların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne başvuruları yapılmış, teknik personel katılımıyla kesin hasar tespit çalışmaları tamamlanmış ve sonuçlar ilan edilmiştir. Ardından 30 günlük itiraz süreci başlamış ve itirazlar karşılanmıştır. Bulşu, itirazların sona ermesinin ardından yurttaşların mahkeme yoluyla itirazlarını iletebileceklerini belirtti.

Kesin hasar ve itiraz tespit çalışmalarının İnşaat Mühendisleri Odası tarafından yürütülmediğini vurgulayan Bulşu, ağır hasarlı binalarda yaşayan vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Bu çerçevede, ağır hasarlı olarak belirlenen yapıların acilen yıkılması ve bu binalarda yaşayan veya ticari faaliyetlerde bulunan insanların mağduriyet yaşamaması için önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Bulşu ayrıca, tespit çalışmalarının sonucunda ağır hasarlı olarak derecelendirilmemiş olsa bile il ve ilçe merkezlerinde denetimden geçmemiş riskli binaların dönüştürülmesi ve köy yerleşimlerindeki yapıların iyileştirilmesinin hayati önem taşıdığını belirtti.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ